A Domaházi Erdőbirtokossági Társulat 1995-ben alakult meg erdőgazdálkodási tevékenység, valamint az azzal összefüggő és az ahhoz kapcsolódó erdőgazdálkodási feladatok ellátására.

Domaházi Erdőbirtokossági TársulatA társulat az 1994.évi XLIX.törvény alapján végzi tevékenységét, mint önálló jogi személy. Célja, hogy az erdő művelési ágban nyilvántartott, földtulajdonnal rendelkező tagok szándéka szerint az erdőgazdálkodási tevékenységgel összefüggő, valamint az ahhoz kapcsolódó alapszabályban rögzített feladatait ellássa, a szakszerű erdőgazdálkodás biztosításával megőrizze erdőtulajdonuk értékét. A birtokosság tagi létszáma folyamatosan változó, jelenleg 297 fő. A 44 különböző helyrajzi számon nyilvántartott, Domaháza község külterületén elterülő erdők már évtizedek óta biztosítják a környéken élő tagok részbeni megélhetését, tűzifa ellátását, egyéb erdei haszonvételezésüket. A társulat jelenleg 1279 ha-on gazdálkodik, és az abból kitermelt nyereségből tartja el önmagát, valamint az alapszabály értelmében fizeti ki a tagjainak szánt részesedéseket. Az erdőbirtokosság az alapszabályban is megfogalmazott célokon túlmenően kiemelt figyelmet fordít a fenntartható gazdálkodás keretei között megvalósuló biodiverzitási cél elérésére, a tiszta levegő és élhető erdei környezet utódaink részére történő sérülésmentes átörökítésére.

Címünk:
Domaházi Erdőbirtokossági Társulat
Székhely: 3627, Domaháza, Rákóczi út 7. sz.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnökségi tagok:
Dolezsár Zoltán elnök
Holló Bertalan helyettes
Elek László tag
Felügyelő Bizottsági tagok:
Holló Sándorné elnök
Elek István tag
Elek János tag